Olin saanut aivan ihania kommentteja ja tsemppejä, en voi nyt raskautta syyttää siitä et kyyneleet nous silmiin. Ne oli yksinkertasesti niin koskettavia ja ihania, kiitos niistä!

Teen toimistotyötä asiakaspalvelussa johon kuuluu suurimmaksi osaksi puheluita, sähköposteja, kyselypalveluita, sopimuksia, kokouksia jne. Osittain hallitsen myös palautteita ja rekrytointia. Olen tämän työn lisäksi tehnyt tulkkitehtäviä joita on ollut viimesen vuoden aikana alle 10, en koskaan edistynyt siinä hommassa. Oonkin tässä harkinnut, että veisin tuon tulkkaushomman astetta syvemmälle. Eli oon nyt lähetellyt hakemuksia joka paikkaan. Luulisi, että erikoiskielisistä tulkeista olisi Suomessa pulaa mut ne hommat on ilman koulutusta aivan kiven alla. Pitäs varmaan yrittää löytää joku suurlähetystä ja sitä kautta sitten. Mulla on etuna hommassa se, että puhun suomenkieltä paremmin kuin sitä toista ja useimmilla tulkeilla suomenkieli ei ole välttämättä näin erinomaista kuin mulla. Mut minkäs teet. Ainiin mun vuokranantaja vaihteli tänään tekstareita mun kanssa ruotsinkielellä ja oikeesti oon tosi ilonen ett ymmärrän kaikki oikeen hyvin. Ja viuluntunnitkin järjestyy näillä näkymin syksyksi. En tiedä miksi äidiksi tulemisessa on tullut erityisen tärkeäksi nää harrastukset ja kielitaito. Haluaisin vaan opettaa lapselleni kaiken mitä itsekin osaan. Ja olen päättänyt jo nyt, että puhun oman äidinkieleni lisäksi lapselle suomenkieltä sekä englantia, toivottavasti myös ruotsinkieltä jossain vaiheessa.

Halusin kertoa, että näin äidin tänään, kaikki meni hyvin. Ja sovimme jo syksyksi monia reissuja ja juttuja. Kaikki on hyvin. Käytiin kasvohoidossa ja nyt mulla on masu täynnä ja pöydällä odottaa ainakin 20 raskauskirjaa jotka hain samalla kirjastosta. Milloinhan mä ehdin noi lukea? Makeeta!

Asioita mistä ei puhuta ennen raskautta;

1.Vaikka raskaus ei ole sairaus niin se tuntuu suurimmaksi osaksi siltä. Johtuen hormooneista olet suurimman osan ajasta maassa. Et kykene tekemään asioita kuten ennen. Kaikki vaatii ekstra puristuksen itsestäsi. Vaikka et fyysisesti ole sairas niin mieleltäsi olet. Koet, että nyt sinun pitää olla jotain muuta mihin olet tottunut. Tulevan lapsen takia sinun pitää syödä toisin, tuntea toisin, käyttäytyä toisin. Olla samalla normaali työihminen joka yrittää selvitä yhteiskunnan paineista, hoitaa työt, kodin, eläimet tai joillakin muut lapset. Ja kaiken tämän teet suurimmaksi osaksi yksin. Ainakin itsestäni tuntuu että oli mies rinnalla tai ei niin raskaus on hyvin yksinäinen kokemus. Kukaan ei tunne tai tiedä mitä koet, mikään raskaus ei ole samanlainen. Vaikka terveydenhuolto on Suomessa huippuluokkaa niin mielestäsi raskaana olevat tarvitsevat enemmän ohjausta ja tukea, neuvoa, opastusta. 

2.Kaiken lisäksi ystävien ja perheen paineet, odotukset, tunteet, juhlat ja tapahtumat pitää ottaa huomioon. Haluat osallistua kaikkeen mutta joudut taas pinnistämään että kykenet olemaan sosiaalinen ja onnellinen.

3. Koko kroppa menee sekaisin. Tunnet itsesi rumaksi, lihavaksi, menetetyksi. Nekin ihmiset jotka ovat aina pitäneet huolta itsestään tulevat tässä kohta retkahtamaan. Kukaan ei ole täydellinen ja viimeistään raskaana sen tajuaa.

4. Ruoka. Syöt koska se helpottaa oloasi. Kaikki maistuu tuhat kertaa paremmalta kuin aikaisemmin. Ihan kuin lopettaisi tupakanpolton mutta se potenssiin miljoona. Kaikki maistuu taivaalliselta.

5.Koko maailma muuttuu yhtäkkiä. Eikä kukaan kertonut, että nyt pitäisi vielä suunnitella vauvan nimi, baby showerit ja samalla ostaa kaiken maailma tarvikkeita, sänky, vaunut, mitä häh?

6. Yksin raskaana koet myös menettäneesi jonkin jakson elämässäsi. Pelkäät, että mitäs jos kukaa ei huoli sinua enää koskaan? Mitäs jos et pysty olemaan lapsellesi isä ja äiti? Mitäs jos et riitä koskaan lapsellesi ja hän vihaa sinua? Mitäs jos et vaan pärjää?

Tässä vähän illan ajatuksia.

S & 19+1