Heips!

Meillä on tässä parin päivän aikana korjattu parveke kesäkuntoon. Viety puhelin huoltoon ja käyty suurilla ruokaostoksilla. On muuten uusi juttu mulle tää lapsiperheen ostosten teko. Kävin ennen raskautta aina lähimmässä kaupassa, ostin niin vähän kuin mahollista ja mahdollisimman usein. Nykyään käyn mahdollisimman harvoin, ostan paljon kerralla ja tytölle pitää ostaa isot määrät maitoa ja vaippoja säästöön.

Tänään ostin ekan kerran pilttejä. Aletaan ens viikolla maistelemaan. Pari päivää sitten kipasin hakemassa vaippoja. Ollaan tähän asti pärjätty hyvin Newborn Pampperssin vaipoilla joita on muistaakseni 25kpl paketissa. Tuntu vaan et ne loppuu välillä kesken. Oli aka helpotus että, että seuraavaa kokoa saa jo isommissa pakkauksissa. Pampperssia ei ollut koossa 2 siellä saatavilla sillä hetkellä joten otin Liberoja sen 88kpl ja ne sopii tosi hyvin. Tykkään kyl enemmän pamppersseista mutta säästyy ainaski rahaa. Nää makso vaan 0,13sent/kpl, Pampperissin newbornit oli joku 0,20/kpl tai enemmän..? Maitoja lähti mukaan 14kpl (500ml), niitä meillä menee vielä suuria määriä mutta toivottavasti maitojen raahaaminen jää kohta kun siirrytään kiinteistiin. Käyn ostamassa sauvasekottimen viimestään ens kuun alussa niin alan muussaamaan pakkaseen tytölle sit perunaa yms. Odotan itseasiassa innolla. Tää maitohomma alkaa jo kyllästyttää. Ja se on oikeasti aika likasta hommaa kun saa olla heittämässä koko ajan roskiin isoja määriä noita puolen litran maitotölkkejä per päivä. Mä en tiedä tarkalleen paljon meillä tällä hetkellä menee, noin 1 litra per päivä. Ja vaippoja varmaan joku 5. Mä en vaihda vaippaa koko ajan mutta tottakai jos isompi hätäon niin saman tien vaihdan. 

Asuntokuviot on aika auki. Ollaan syksyyn asti nykyisessä mutta saatiin tarjous vähän kauempaa toisesta asunnosta. Valitettavasti ollaan vasta varasijalla ja se talo valmistuu vasta ens keväänä. Eli jos saadaan se niin joudutaan odottelee melkein vuosi ja mä en oikeastaan tiedä itekkään mitä tehdä. Halusin jäädä tähän mutta huomaan että mua stressaa tää pennien laskeskelu joka päivä. Se toinen asunto olis tavallaan kiva mutta se ei ole omistusasunto vaan asumisoikeus ja periaatteessa se kävis meille muutamaksi vuodeksi mutta kyllä mä pidemmällä tähtäimellä omistusasuntoon sijoitain mielummin.. nyt oon vähän kahven vaiheilla haluanko edes asuntoa sieltä, se sijainti vähän masentaa..

Oman painon suhteen meni totaalisesti hermot. Pari päivää sit kävin vaa'alla ja aivan sama lukema mikä on ollut helmikuusta asti. Ottaa pannuun. Joten päätin et nyt jokainen suupala katotaan ja liikuntaa lisätään sekä lopetetaan kaikki herkut, ainakin toistaseksi. Joten ollaankin kävelty niin paljon et reisilihakset on kipeet ja tehty kotona selkä, rinta,käsi ja vatsalihaksia sekä syöty tosi kevyesti n.1200kaloria tai alle.. En oo tarkkaan noit kaloreita kattonut mut yritän syödä nyt alkuun joku 1000 ja kattoo lähteekö laskee ja sit jos saan sen tippumaan niin katon uudelleen noi syömiset. Kieltämättä on ollut nälkä tänään. Ei niinkään sen takia että en antaisi itseni syödä mutta tyttö on kitissyt koko päivän.

Ei nukkunut ollenkaan päikkäreitä, oli suurimman osan ajasta itkuinen ja väsynyt.. Mentiin makkariin 17-23 aikana monta kertaa, joi maitonsa ja taas alko itkee, yritin heijata uneen mutta ei sitä nukuttanut yhtään.. Kaikki oli jotenkin sen mielest tänään "byää"..Ja äitllä alko sen iltasen 30 minuutin vaunulenkin aikana jo verisuoni poksahtaa kun kello 22.30 eikä nukahda vaunuihinkaan, päin vastoin itkeskelee noin myöhään ulkona ja koirakin vetää joka suuntaan.. Blaah.. Eli ei ole mitään unelmapilvihattaralinnaa tää elämä edelleenkään mut tämä nyt kuuluu lapsiperheen arkeen ettei mee aina putkeen.

Kieltämättä välillä toivoisi että olis se toinen auttava käsipari tässä. Mutta koska oon selvinnyt tähän asti niin selviin eteenpäin. Uskon, että asiat helpottaa ihan siinäkin kun tytön pystyy laskemaan hetkeksi maahan, eli vaikkapa sit kun osaa istua niin pystyy kotiin tullessa laskemaan hetkeksi lattialle, ei tarvii kävellä asunnossa kengillä laskeakseen tytön johonkin hetkeksi että saa ite juosta eteiseen ottamaan kengät pois jalasta ja siin vaiheessa tyttö huutaakin pää punasena. Me ollaan huomattu että tyttö ei tykkää yhtään siitä että se puetaan mihinkään ulkovermeisiin, kaikki pusut, haalarit ja muut systeemit saa sen huutamaan. Yleensä johtuu siitä että sen käsien pitäisi saada olla vapaana..

Mun täytyy kyllä sanoa, että on hirveän vaikea kuvitella että löydän koskaan elämäni rakkautta. Mulla on niin syvät haavat edellisestä ihmisisestä, lapsen isästä. On vaikee uskoo että pystyisin luottamaan koskaan keneenkään. Lisäksi on vaikea uskoa, että kukaan mies haluaisi pistää päätään tähän perheeseen jossa meitsi on ihan petolinnunperseestä suurimman osan ajasta.. 

Mutta siis tää tekstin otsikko viittaa siihen että mä oon nyt päättänyt parvekkeen kunnostuksen innoittamana laittaa koko asunnon uusiksi. Kävin tänään ostamassa klorinttia jolla ajattelin pestä kylppärin, saan kaiken pinttyneen irti kaakeleista, varsinkin lattiat. Lisäksi keittiössä tuntuu että kaikki on sekasin, jääkaapin takaa pitäs kans siivoo, samoin uunin. Uunin pesunkin voisi yrittää saattaa loppuun, en saanut viimeksi useammast yrityksestä huolimatta kaikkea irti. Sen lisäksi vieläkin olisi vaatehuoneessa iso kasa neuleita ja pari takkia jotka voisi mennä viemään kellariin. Sit tää suurin homma. Kaikki sohvat, matot, sänky, patjat yms.. pitäisi imuroida myös alta. joten ens viikolla kun hoitaja tulee niin ajattelin et saisko ne lähetettyä että voin suoritta tän kevätsiivouksen, tytön kanssa se on mahdotonta. Ellei kävis niin hyvä tuuri että tyttö nukkuis pari tuntia joku päivä. 

Mun veli tulee huomenna asentaaman mun autoon kesärenkaat. Ite käyn päivällä ehkä moikkaamassa ystävää joka myy kirppiksellä. Sekin riippuu vähän monelta tytön ja koiran valmiiksi.

mama